torsdag 31 december 2009

Året som gick kommer senare, men nu...

.
GOTT NYTT ÅR ALLA


ÖNSKAR ER VÄLSTÅND
OCH LYCKA UNDER ÅRET

OCH

KÄRLEK

OCH

SUCCÉ

OCH

SKRATT

OCH



VIDARE

;o)



onsdag 30 december 2009

Äntligen någon som vågar!!!

.
Som många av er vet är jag engagerad i trav, som ju fortfarande är en gubbasport av stora mått mätt. Det ger mig många roliga stunder men mer sällan pengar på banken.
Och då räcker det att säga..."Kung" fucking Åke...denna fuskare som fortsatt kommer så förbannat lätt undan. För mig står det utom om all tvivel att han är skyldig till grisföseri med hästarna. Både själv och med hjälp av hästskötarna.
Varför tillåts han då fortsätta? Varför reagerar inte "gubbarna" på banan?
Tack Micke Nybrink (vars spikar jag dock inte litar på) för att du vågar säga ifrån.
Läs detta alla ni som gillar trav och gör likadant som Micke

RÄTT: Micke som tar avstånd

FEL: alla ni som inte gör det.

måndag 21 december 2009

Julpaus

.
Mina kära vänner
nu tar jag en liten paus.

Ses efter jul
så jag önskar er alla

GOD JUL OCH GOTT NYTT BLOGGÅR

Mor duktig

undrar vad jag menar med genusmamma. Bra fråga då jag ju inte alls förklarar mitt förra inlägg.
Det är ett smeknamn på dottern som läser genusvetenskap vilket gör att hon naturligtvis reagerar på de normer som vi lever efter. Vår norm är ju den vite hetrosexuelle mannen där pojkar är utåtriktade och aggressiva och kvinnor är omhändertagande och mjuka. Alltså män är framåt och kvinnor står vid sidan om.
Det var bara det Mor duktig.
Häromdan talade de i radio om att vi ger våra söner mycket mer än döttrarna, de får mer tid och resurser än flickorna. Så genusvetenskap är ett viktigt ämne vad det gäller att slå hål på våra fördomar, vårt beteende och vårt heteronormativa sätt att se världen.
Bilden på förra inlägget är från dopet av lilla Ludvid. Världens bästa Ludde!

söndag 20 december 2009

Ludvig Nikodemus

med sin egen genusmamma..


så fin, så vacker, så välkommen i vår familj

lördag 19 december 2009

Tänkte ge mig ut

men snön vräker ner. Skulle ju fotografera all snön men det får bli imorgon istället. Morgondagen kommer att bli intensiv för oss, först dop av lille Ludvig, sen shopping med stora mått mätt...all julmat och alla julklappar även om just julklapparna blir färre iår då vi firar jul i Branäs. OCH Ludde, Åbarp står inte tomt...jag lovar =)

Detta fotot är taget genom vårt sovrumsfönster, man ser uterummet, mina odlarlådor, en väldigt blå kruka och hästarna Minafrodite och Vallencia.

Älskar lördagar

och idag är det ju lördag...mysigt. Tror jag ska göra min första snöängel för året. Sitter och dricker kaffe och ser solen gå upp, så här ser det ut hos oss nu. Fint va?

torsdag 17 december 2009

Sitter i sängen

,
och kan inte sova. Det är totalt tyst och ute har det slutat snöa. Just nu ser det ut som om det kommit 10-15 centimeter snö och alla träd och buskar är så där julkortsaktiga.
Två dagar kvar att arbeta innan min lilla ledighet. Lite småpyssel idag, skulle kört till Våxtorp men eftersom dom varnat för mer snö så stannar jag hemma. Imorgon bjuds det på julbord men lusten för att gå har helt försvunnit.
Anledningen till den försvunna lusten är dubbel, både att jag tröttnar så fort på julmat och att kommentarer som "gratisätare" så lätt kommer i omlopp. Sen spelar det ju ingen roll att de som mest uttrycker detta alltid sitter där och tuggar. Och ska jag vara ärlig så tror jag inte att jag någonsin fått denna "vackra" titel, men andra har och som ni märker så retar det mig lite ;)
Det verkar som om dottern ligger bra till för ett arbete Örnsköldvik av alla platser. Vet inte om jag vill att hon ska försvinna så långt iväg! Nu har jag ju intet att säga till om vad det gäller detta men man får väl tycka. Det bästa med att hon flyttar upp är att det går tåg dit för mig och att jag kan åka upp.
Nä, nu går jag nog upp och sätter igång med dagen. Någon måste ju ut och skotta och eftersom maken tycks sova som en stock ligger nog denna ädla syssla på mig. Ha en skön dag alla och glöm inte att sitta ner en stund med en go fika, fånga dagen ni vet.

tisdag 15 december 2009

Tre dagar kvar

.
sen är det dags för en veckas semester. Helt självvalt så ska jag jobba resten av jullovet.
Men det är ok, måste ta tag i högarna med papper...usch.

Har läst runt på bloggar och ni verkar så otroligt flitiga alla, det är julkort (skickar aldrig sådana), bakning, julklappsinköp, mat, fönsterputs (kommer inte att bli av), pyssel mm mm.

Snacka om mindervärdighetskomplex för mig

(jag har ju knappt gjort något)

måndag 14 december 2009

Osloskånskan!

Det här är gyllne måsen :O), riktig skitmat men det hör ihop med bio...knepigt ja, jag vet

söndag 13 december 2009

Önskelista











Två av de saker jag önskar mig av tomten, en creme brulee brännare och en bra kniv.
Men också ett puzzel, hjälp till vandrarkängor och sist men inte minst, bio + gyllnemåsen besök.
Låter rätt ok eller??

Skånskt snöoväder :O)

.
Eller ja, oväder och oväder, det snöar lite. I år finns det tydligen en liten chans till en vit jul även här nere i skauneland. Hoppas verkligen det, mest med tanke på alla ungar som då kan få pulkor och annat snökul.
Det blir alltid skriverier när det kommer snö här nere, att vi inte kan snö och att vi åker av vägarna osv osv. Men det är skillnad på snö och snö. När dottern bodde en vinter i Jämtland blev det typ skånsk vinter i början och bilarna for av vägen så det sjöng om det. Gissa om dottern var kaxig när alla svor över väglaget.
För lätt är det inte med våra vintrar, oftast slask som fryser på och jisses vad halt det blir då. Packad snö är ju inte så farligt att köra på.
Men nog om detta, håll alla tummar för skauneland och alla ungar som vill ut och rasa i snön. Åbarp kommer att huserar annat folk än oss i jul, vi tar ingen risk för grön jul, vi drar norrut ;O)

En sak till, är det någon bloggläsare som bor i eller i närheten av Ö-vik? Behöver kanske lite vägledning vad det gäller boende i ca 6 månader. Gärna möblerat och hund måste tillåtas. Det är inte jag utan redan nämda dotter som kanske behöver det.

fredag 11 december 2009

Fullskiten

.
Eftersom jag har varit tvingad till hemmasittande och inte klarat av att röra på mig på grund av ihållande hosta har jag tittat otroligt mycket på tv. Och jisses va mycket skit dom visar. Det är amerikanskt snyftprogram så som hemstyling, Oprah W, Marta S, Rachael R. Engelska dito med Hem till gården, Aidensfield mm.
Med andra ord, jag är så fullsmackad med skitprogram så för att vågen ska hamna i konsensus är jag nog f-n tvingad att kolla in UR i en hel månad.... Fast då undrar man ju: Blir det bättre?
Men lite Kobra och Kulturnyheterna på svt skadar nog inte nu...fördumningen är total hos kotten christel.

Sen ska vi ju inte ens börja tala om reklamen...nope...det ska vi inte :o)

torsdag 10 december 2009

Jag var helt övertygad om..

.
....att jag skulle kunna jobba idag. HA

Korkade människa


(ja, jag då alltså)


Rätt: Alvedon, räddaren i nöden

Fel: alla dessa skitprogram som jag sitter och glor på (självplågare)

.

onsdag 9 december 2009

Hualigen

.
Är hemma med ett huvud i en glasbubbla, åtminstone är det så det känns. Huvudvärk, halsont och ganska påverkade stämband som gör att det nog är bra om jag är lite tyst. Och eftersom vi bor som vi bor så kan jag inte vara annat än tyst. Inte en granne så långt jag kan se, om jag inte räknar dom som finns en backe bort...men jag ser dom ivarjefall inte.
Men jag blir nog snart frisk...måste ju få allt klart innan eleverna försvinner på jullov.

Om ett halvår känner vi solvarm sand mellan tårna efter en skön dag vid havet, inte dumt va? Här är det Herr Kråka som varit framme vid vårt middagsbord och snappat åt sig lite bröd som vi tappat i sanden.

måndag 7 december 2009

Som vanligt..

.
....har jag något viktigt att berätta.

om jag bara kommer på det :O)

söndag 6 december 2009

"Vårrus"

Även i december. Hästarna inviger den nya hagen.


Det går inte att ta miste på glädjen

Yes i´m alive

.
Dock inte så flitig här på bloggen. Mycket nu seru!!!

Uppdatering:

Hästarna är nu mest i den färdigställda norra hagen;)
Vaccineringen avklarad och förhoppningsvis slutömmad
Kryss i taket...jag har bakat mandelmusslor (har aldrig hänt innan)
Brunkål och köttbullar klara, men tyvärr gick köttbullarna åt..allihopa
Radiobilen sönder:( (en liten Atos)
Varit på trevlig glöggfest x 2

To do:

Nya köttbullar...fniss
Janzon och Lindqvistar (med bacon istället för ansjovis)
Kokning av skinka osv, osv osv
Lite julbordsätande men inte för mycket, blir ju vansinnigt trött på julmat då
Kanske lite flitigare bloggande..eller hur lillfisen??

Rätt: julen närmar sig

Fel: ingen snö i sikte

tisdag 1 december 2009

Vilken grej va...

.
Idag var jag på en föreläsning av Sara Lund, eller som han faktiskt heter Claes Schmidt. Marknadsföraren som faktiskt blivit hela sveriges egen transa.
Så otroligt bra, han lyckades panga hål på alla våra fördomar, både de som vi visste att vi hade och de som vi inte hade en aning om.

Får ni möjlighet att lyssna på honom...GÖR DET


Rätt: föreläsare som inspirerar

Fel: heteronormativ världsuppfattning