söndag 28 mars 2010

I´m back

Har haft en, för det mesta, bra semester. Blandat sol och moln med otroligt vackra vyer. Se bara på bilden nedan, en högt belägen sjö, helt frusen och vacker. Skulle till ett bergsmassiv, Marmelada, men vägen var avstängd på grund av laviner och vi kom inte längre.

Det absolut bästa med Dolomiterna är att släpliftar i princip inte finns utan det är sittlift eller kabinlift/gondol som gäller. Blir ju mer vilsamt då och de stackars låren får det mycket lugnare. Ty denna kropp har fått jobba. Ibland fick jag nästan stappla ner till bubbelpoolen (läs: ta hissen:) och sitta i den tills jag var totalt masserad vilket ju inte är det sämsta.


Men sen är det det här med charterstämmningen...inte riktigt min grej (finns ju en anledning till att vi har husbil och alltid reder oss själva). Det visade sig att vi skulle göra en himla massa tillsammans och vill man då inte det är man inte riktigt "väl sedd" om ni förstår vad jag menar. En klämcheck göteborgare som till och med ville att vi gemensamt skulle lägga dricks i en korg till personalen på hotellet.
Vi gjorde inte det utan gjorde som vi brukar, gav en summa vid utcheckningen, vilket inte sågs med blida ögon....
Jag blir tyvärr en liten rebell som kan fördärva...tyvärr, men arbetade hårt på att inte visa det. De andra var ju lyriska över upplägget och har rest ett flertal gånger med bussbolaget.
Men det i det stora var det en upplevelse jag inte vill vara utan :O)

Hur bra på charter är ni?



torsdag 18 mars 2010

Nu blir det...

.
...tyst här i bloggen i en dryg vecka.

Drar iväg till norra Italien för en veckas skidåkning. Ska bara jobba en dag till sen blir det tåget till Helsningborg och på bussen mot Moena.

En sak bara innan jag drar...det är skillnad på folk och folk...olika faller ödets lotter...en del får wc andra potter...

tisdag 16 mars 2010

Plötsligt händer det....

.
...som helst inte ska hända...

På frisörsalongen kommer kotten Christel stolt promenerades ut från toaletten med halva rullen toapapper hängandes från byxlinningen. Lååång vit "flagg" efter mig med andra ord.

Visst bjuder jag på detta eller? :))))

söndag 14 mars 2010

Ibland blir det fel


...som idag när jag skulle powerwalka..
Blev totalt översnöad och ni ska veta att solen sken när jag började gå.

Frös som bara den för naturligtvis tog jag ingen jacka utan tänkte att en flisjacka räcker i detta fina vädret...hmmm, lite feltänk eller: )

Sen när jag närmade mig hemmet vad hände då??? Jo naturligtvis skingrades molnen och solen kom fram...

Fast nu snöar det igen....




Om en vecka står jag i skidbacken igen...hoppas hoppas hoppas jag slipper få så mycket mjölksyra i benen som det blev i Branäs. Har ivarjefall tränat som en galning så lite nytta har det nog gjort...

En vecka kvar bara...hih

onsdag 10 mars 2010

Just nu....

.
...gör jag inget annat än jobbar och tränar.

Sjukt trött och sliten men det är bara 7 arbetsdagar kvar tills vi drar söderut.
Söderut mot dolmiterna...hihi

Fast nu ljög jag lite, dricker faktiskt lite vin också och funderar på människors val, de val vi gör som ofta påverkar de runt om oss.
Filosofen Kotten ni vet.....eller ja, rödvinsfilosofen Kotten.

En annan sak jag funderar över är att lärare borde arbeta inom det privata företagandet, åtminstonde fem månader varannat år. Denna tanke kom av en kommentar från en av våra lärare som ansåg att det var alldeles för lång tid fram till påsklovet....hon var helt sluuuut.
Och visst, arbeta fram till tre varje dag och bara ha 12 veckors ledighet per år....vem blir inte helt färdig av det???
Inom det privata behöver du vara lönsam....något som all kommunal verksamhet kan lära sig något från.

Slutgnällt :) Salut

lördag 6 mars 2010

Första fikan ute....

.....med grappa i glasen och gott kaffe.


Här syns den väl valda platsen, helt i lä och ni kan tro solen värmde på:)

Om exakt...

.
...två veckor ankommer vi till Moena och den väntade frukostbuffén. För en gångs skull blir i körda i en stor buss i stället för husbilen.
Ska bo på hotell med en liten relaxavdelning, åka skidor men oskså sitta på en toppstuga och mysa med grappa och cappucino.

Va jag längtar :O)

onsdag 3 mars 2010