söndag 30 mars 2014

Sicken helg!

Helgen har varit helt ljuvlig. Varm och solig med följd av att mycket blev gjort här hemma. Både möbler och däck har fått ett lager olja på sig. Däcket ska få sig en omgång till men bordet och stolarna är klara. Vilket då naturligtvis resulterade i att den sena lunchen eller tidiga middagen avnjöts ute.
Uterummet blev städat och hästarna ompysslade. Lammkotletterna med vitlökssåsen smakade helt hundra. 
Ja, jag har inte så mycket att klara på....förutom en sak, min höft värker som bara den. Vete attan vad som hänt. Hoppas verkligen att det går över, tror att det kan vara ett muskelfäste eller något.

lördag 29 mars 2014

Rörig

Skrev återigen ett inlägg som visar sig försvunnet. Det handlade om att samla märken och var nog det bästa jag någonsin skrivit ;)
Kommer någon ihåg de märken man fick när vi tex tankade på Esso. I ett häfte klistrade vi in märken och efter att ha fått tio märken löste vi in häftet och fick bensin för det. 
Samma sak gör många människor runt mig, de samlar "märken" och när häftet är fullt tar de ut en reaktion de anser sig ha rätt till. Det rör sig nästan alltid om ilska mot någon eller något. 
Om ni någon gång får en reaktion från en annan människa som ni överhuvudtaget inte räknade med kan det vara att just den människan löste in sitt häfte och tog ut sin reaktion på dig. Den sk sista droppen som till sist urholkade stenen. 
För inte så längesen hände detta en för mig närstående. 
Och jag vill med detta säga att, nita inte varandra, titta på vad du har för egen agenda innan du agerar, se vad du kan göra för den andra oavsett vad som hänt och tänk efter innan du agerar ut ditt märkessamlande! 
Jag vet att detta förmodligen låter helt rörigt och konstigt men för mig var det tvunget att få det ut mig och bästa platsen borde då vara på min egen blogg. 
För att citera Elisabet, ni som orkat läsa ända hit hämta er medalj snarast ;)

Äntligen lördag :)

Idag skulle jag egentligen varit i Trollhättan men på grund av omständigheter blev det inte så. Istället blev det en hemmahelg med utepyssel på schemat.
Idag ska vi:

  • Olja in utemöblerna
  • Städa ur uterummet och förhoppningsvis inviga det ikväll
  • Laga stängslet i nedre hagen (en älgko rusade in och rev stängslet så hästarna fick sig ett rymmaräventyr)
  • "Städa" utanför uteboxen
  • Äta smårätter (snafs) ute i trädgården
  • Marinera och grilla lammkotletter till middag
  • Njuta av ett gott zinfandelvin
  • Släcka ner allt ljus mellan 20:30 - 21:30 earth hour
  • Med andra ord, ha en go dag.....

Lite utemys i väntan på nästa tåg igår på väg hem :)))

torsdag 27 mars 2014

Konferens

Ja, då är dag ett gjord på konferensen här på Scandic Crown i Göteborg. 
Tyvärr hinner jag inte alls med att gå på stan och insupa atmosfären. Känner ju inte Göteborg så väl och det fattas mig lite. 
Eller ja, Liseberg och kanalturen har jag gjort, men det jag inte gjort är en rejäl pub- eller klubbrunda. Men det får bli nästa gång.
Innan jag gick upp på mitt rum hade föreningen fixat en riktigt hyfsad trubadur, en kvinna på 40-50 ungefär med en massa humor och glimt. Men då hade många konferensdeltagare lite för mycket under västen så hyfs och uppfostran var borta och skrål och skrän kommit istället. 
Då liksom skäms jag, vilket gjorde att jag pös upp på rummet så fort det gick. 
Jaja, inte kan jag bestämma hur andra ska vara. Bäst då att dra iväg. 
Nu hoppas jag att jag vaknar i tid för att hinna med gymmet :)
(Jösses så präktig jag är.....kom igen och parta lite nu bruden;)

onsdag 26 mars 2014

Slit och släp

Ok, nu sitter jag på ett hotellrum i Göteborg. Från mitt fönster ser jag en vit neonskylt där det står Centralstation, skulle tro att det står Göteborg framför men det ser jag inte.
Resan hit var otroligt dryg, men 170 mappar med program och deltagarlistor i samt små lappar med namn. Allt gjort av vårt fina handelsprogram.
Hade jag vetat att jag var tvungen att åka tåg med detta tunga hade jag aldrig gått med på att fixa allt. 
Men nu är jag framme och sitter på hotellrummet (förvisso med värk i armar och axlar) med ett glas rött. 
Så nu får vi se hur detta blir! 

tisdag 25 mars 2014

Hur blev det?

Jo, jag gick. 
Höll mig inte helt torr men det var skönt med en liten promenad. 

Men nu vräker snön ner så någon kvällspromenad blir det då icke. 

Hmm, hur gör jag?

Tänkte jag skulle gå till mötet.
Tror jag ångrat mig ;)

måndag 24 mars 2014

Tjoohoooo

Idag sprang jag för första gången sen influensan. 
Mår som en katt i solsken.

Men hur jag mår imorgon det återstår att se ;)

fredag 21 mars 2014

Alltmöjligt!

Tänk om vi inte hade telefoner, hur skulle jag då kunna sitta ner med fötterna på skrivborden. Jag hade kanske varit tvungen att jobba då :)
Eller? 
Bilden ljuger faktiskt en hel del, för det första står jag upp och jobbar för det mesta och för det andra är det sällan så lugnt på jobbet. Just här har jag just pratat med en LSS-handläggare. Det är samtal som kan ta ett tag och då kan det ju vara skönt med en mer avslappnad stil.
Skön ska skönt ha ;)
Idag är det fredag och helgen står för dörren. I like! 
Ska väl inte göra något revolutionerande i helgen. Men jag ska cykla till far och fixa kokt torsk med senapssås som vi ska festa på. Köpte hans favoritvin till honom, tyvärr inte mitt men det får ju gå. Foot of Africa tror jag det hette, ett vitt torrt vin. 
Men han gillar det och det är ju det viktigaste. 
Kanske kommer minsta dottern med måg att vara i det Åbarpska palatset med en god dessert när vi kommer hem. Och då vill jag minsann ha ett gott glas rött :))))

onsdag 19 mars 2014

Mittiveckandag eller som i Tyskland Mittwoch

Ibland tycker jag att det är mest måndagar i mitt liv och ytterst sällan fredag. Trots detta rusar veckan iväg och idag har mer än halva veckan gått. Swich liksom. Dagen har varit bra, en del möten men dom var vettiga och jag tror att resultatet blir ok. Handlar om elevernas framtid och om det som kallas fri kvot. Vägledarfrågor med andra ord. 
En sak som jag varit med om denna veckan, alla dagarna faktiskt, är kommentarer om mitt utseende. Allt från hår, vikt och ögonbryn. Mest en kvinna som hela tiden påpekar saker. 
Varför gör man det? Det är ett ofog tycker jag, spela roll hur jag ser ut. Nu har det väl inte varit jätte elakt men inte heller speciellt snäll så sluta med det!
Nedan en bild från mitt vardagsrum, fråga mig inte varför. Kände helt enkelt för det ;)


tisdag 18 mars 2014

Trött, tröttare, halvdöd

Inte klokt hur slut man kan känna sig. Efter lunch idag var det som om någon drog ner rullgardinen. Och vad gör man då? Jo, man drömmer sig bort.
Till Kroatien bland annat. Eller till en myshelg i Tyskland. Kanske bara en långhelg hemma. Ja, vad som utom den grå vardagen. 
Men om inte den grå vardagen fanns, hur skulle vi då uppskatta alla pärlor som kommer i vår väg?

Från "vårt" älskade Kroatien nu i somras. 

söndag 16 mars 2014

Bra, bättre, bäst, underbar häst!

Det blev en riktigt bra dag igår och jag bara måste visa bilden på vårt sto Robban och älsta dottern. Så här ska inte hästar göra men så gör Robban. Hon litar på oss till fullo. 
Vädret höll sig bra men det blåste rejält, så rejält att torkvindan bröts av. Så iväg till city gross för inhandling av nu torkställning för det var perfekt att torka tvätt i den fina vinden. 
Annars flöt dagen på utan några stora katastrofer. Pizzan blev fantastiskt god och absolut inte så fet som de köpta. Vinet passade bra till och livet länder bra.
Nu väntar vi på grannen som kommer med sin traktor, han ska hjälpa oss tömma gödselstacken. Så skönt att bli av med den nu inför vårens värme. Luktar ju inte hallon precis :)

Johanna och Robban! 

lördag 15 mars 2014

Lördag bästedag!

Helg!
Bara älskar det! 
Har varit lite dålig på att blogga ett par dagar, mest för att det känts som att jag inget har att säga. 
Men livet har rullat på. Jag har äntligen börjat träna lite smått. Katten så tungt, det känns som om all kondis flugit bort och ersatts av tung andning på crosstrainern och minskad vikt på styrkemaskinerna. 
Men men, jag är på gång igen. Kanske kanske kanske håller det ett tag nu och gör att all virus och annat mög håller sig borta. 
Idag står städning, långpromenad och hemgjorda minipizzor på programmet. En skön lördag med andra ord (troligtvis ett par glas rött också)
Nedan en bild från en av mina praktikplatsbesök, Barsebäckshamn, där jag var i torsdags. Mina turer runt om i Skåne är nog det absolut bästa med mitt jobb :)

tisdag 11 mars 2014

Underbara vår

Så jag njuter av det varma vädret.
Har börjat promenera men vågar inte jogga än, halsen småjäklas fortfarande med mig. Men att gå fungerar ju också.
Har inte varit med om så enveten influensa på många år. 
Idag är det samverkansmöte och vägledningssamtal på agendan.

Nedan en bild på lördagens snafs som vi åt ute vid elden. 

söndag 9 mars 2014

Underbar helg

Så skönt med sol och faktiskt lite värme. Vi har börjat sommra in hemmet utomhus. Krattar, slipar och högtrycktvättar lite överallt. Och det viktigaste......jag har fixat med cykeln så nu kan jag börja cykla igen.
Nedan en bild av Robban, som trots namnet är vårt sto här på gården. Bara tre år och alldeles förtjusande, kelig och sällskapssjuk. 
Ska snart ut igen, ska bara ta den där goda andra koppen kaffe :)

fredag 7 mars 2014

Oj

Hade ett inlägg som bara försvunnit. Konstigt.
Men det var väl inget viktigt :)))

torsdag 6 mars 2014

Idag har jag....

Suttit på samverkansmöte
Bokat en resa till Budapest
Ätit sushi till lunch
Hälsat på far som får komma hem imorgon
Promenerat i en timme
Förberett morgondagens turné som bär av till Lund och Svågertorp

Sa jag att jag bokat en resa till Budapest? 

Hihi

onsdag 5 mars 2014

Liten uppdatering

Nu ligger far på sjukhus igen.
Det är vätska som står i kroppen och hans vätskedrivande fungerar inte så starkare preparat behövs.
Fast far är trygg och nöjd när han får vara inlagd. Ingen ångest och ingen rädsla gör ju livet lättare. 

Idag är det möten hela dagen. Praktisplatsmöten, elevgenomgång och sökbildsmöte. 
Jippie ;)

måndag 3 mars 2014

Korkad!!!

Vem?
Jag, förstås! 

Tydligen tror jag att sommaren är kommen och glömmer att klä på mig. Idag har jag frysit som attan, enbart klädd i en tunn sommarjacka. Måste slagit runt i skallen på mig. 
Men imorgon är det vinterjackan som åker fram igen, ni vet den varma goa som jag köpte istället för bikinin. 
Men jösses vad jag längtar till värmen :)))

söndag 2 mars 2014

Grått, grått, grått

Jomenvisst, dét blev ett par skor till mig. Även en tröja på rea följde med oss hem, först reapris sen 75% på det vilket blev 27kr. Lunchen blev, som vanligt, sushi för mig och indiskt för mannen. Det är det bästa med restaurangtorget på Väla, man kan välja från flera restauranger.
På Ikea blev det stoldynor, svarta tabletter och två grå badrumsmattor. Sen till systemet där vi köpte två flaskor rött och sen vidare in på Coop för lite tapas. 
Idag ska vi fixa med hästarna och stängslet. Tänkte även börja jogga igen men i natt har jag haft halsont och en irriterande hosta så jag väntar nog lite till innan jag sätter igång. 
Vi fick ett ryck och bokade hotell nere i Burg auf Fehrman första helgen i april. Ska vara där fredag- och lördagnatt, troligtvis hyra cyklar på lördagen om vädret är någorlunda och ta en runda. Kanske till Altes Zollhaus Restaurant i Westermarkelsdorf. Där har jag ätit den absolut bästa fisktallrik ever. Perfekt tillagas fisk, blank och fin inuti. 

Jaja, det dröjer några veckor tills dess. Flera arbetsveckor. Men det är roligt att se framemot lite äventyr. Nu har vi två resor att längta till, Burg i april och Paris i maj :)))

Gammal bild men lika grått idag. 

lördag 1 mars 2014

Första vårdagen?

Idag bär det av till Helsingborg. När vi var på Lanzarote lämnade jag kvar mina lågskor så ett par nya ska införskaffas, matta och stolsunderlag ska köpas på Ikea och lunch ska ätas på restaurangtorget på Väla. Inte så smart kanske en lönehelg som denna men vi har ett annat ärende i Helsingborg som inte kan vänta så det får bli så.
Det är första mars idag och officiellt är våren här. Längtar som attan till värmen och varför inte möta våren nere i Mosel med ett glas underbart vitt vin ;))