lördag 31 januari 2015

På väg hem

När jag åkte upp till Stockholm var min tanke att jag skulle avsluta min tid i styrelsen, att detta året skulle bli mitt sista. Det tar ju tid och energi.
Men så blev det ju inte, inte ens i närheten faktiskt. Jag blev av med medlemstidningen men blev med ordförandeskap. Vi kom överens om att låta ordförandeskapet alternera mellan oss ledamöter och lotten föll på mig för nästa period. Jag får ju tycka att det är ok. Det är ju faktiskt bara för ett år. 
Men ett avslut kan man ju knappast kalla det.
En present från min far som nu sett bättre dar., men fin ändå. 

torsdag 29 januari 2015

Möteshelg i Stockholm.

Så sitter jag återigen på tåget upp till Stockholm. För det är dags för styrelsemöte igen och jag har två nätter i stan att se framemot. Nu ser jag inte jättemycket emot det eftersom jag faktiskt hellre hade varit hemma. Kan bero på att jag fått en riktigt manlig förkylning, ni vet den som är lite gnällig och jobbig ;)
Men men, vi ska som vanligt äta gott och festa lite lagom. Imorgon ska jag dessutom beställa en resa till Krakow för konferenskommittén. Inte illa, inte illa. 
Sen hoppas jag på att hitta ett par ok brallor i svart, jag avskyr att köpa och prova byxor men läget är lite kritiskt på klädfronten just nu. Så det blir väl att snällt krypa in i det avskyvärda provrummet. 
Sen på söndag blir det ett helt annat jobb, då får vi hem en halv gris som ska färdigstyckas och malas, packeteras och märkas. Men det är en helt ekologisk gris som levt sitt liv i det fria, vi strävar efter att köpa så mycket ekologiskt det bara går. 
Nu har jag drygt en timme kvar av resan, längtar fram då det faktiskt är lite kallt på tåget.
Kanske jag kommer ihåg att blogga eller instagramma från krogarna vi ska på. Vill ni veta så gå in på christelkottenliv på instagram, vem vet om jag kommer ihåg det.

fredag 23 januari 2015

Tänk, det är helg!

Så skönt med två lediga dagar. Ska faktiskt ha det så skönt det bara går. Det har varit en intensiv vecka som avslutades med besiktning av de nedre regionerna med ny medicinering som följd. En lokal östrogenbehandling samt ny penicillin. Sen ska kanske mina uvi vara ett minne blott.
För att fira detta bokade jag hotell i Köpenhamn den 14/2 som ju dessutom visar sig vara alla hjärtans dag. Härligt med Köpenhamn då kanske. 
Tror att jag ska fira med ett glas vin också, för visst är jag värd det idag?
Skön helg på er! 
Albus i mitt hjärta som jag varit kattvakt hos i vecka. 

torsdag 22 januari 2015

Jag lever

Jag lovar? Jag lever. Men livet rullar på som attan.
Sen sist har jag bott i Hässleholm i älstas lägenhet och passat hennes katter.
OCH det viktigaste av allt, jag har varit på homeparty med Gudrun Schyman. Och vilken kvinna, vilken naturkraft. Tror nästan jag är lite kär ;)
Yngsta med sin stooora idol (min med faktiskt;)

söndag 18 januari 2015

Slö, slöare, slöast!

Sitter och har det oförskämt bra. Just nu tittar jag på Netflix, Hinterland, som utspelar sig i Wales. Himla bra faktiskt.
Helgen har varit hur bra som, fixat med hagen som är i uselt skick på grund av den milda regniga vintern. Ätit gott båda helgkvällarna och njutit av lite rött igårkväll. 
I veckan blir det att vara kattvakt och att träffa Gudrun Schyman. Inte helt fel. Naturligtvis ska jag jobba också, åtminstone hoppas jag det men min uvi gör tyvärr sig påmind igen. 
Hoppas det är falskt alarm. 
Nedan en bild på en skitig Robban, hästarna älskar att rulla sig i geggan och borstar vi dom kan vi fylla en hel kruka med all jord som faller av :)

fredag 16 januari 2015

Fredag

Middagen är avklarad, blev lite rester med fläskfile, inte dumt alls.
På teven är det just nu På spåret och Rio, en stad jag besökt.
Brasan är igång och jag mår bra.

torsdag 15 januari 2015

Grrrr

Nu vill jag sommar...NU!!!!
Sitter och väntar på att en människa ska ringa upp, eller mer fasar för det. För inget har gått som jag vill, INGET!
Och det gäller praktikplatser.
Det som varit bestämt innan är helt plötsligt inte det. Och jag går i taket.
Så, sommar tack ;)
 
Dock är jag bättre med uvi:n, alltid något :)

Nedan syns min favoritplats!

 

söndag 11 januari 2015

Idag gav jag upp!

Det är ju aldrig försent att ge upp så det gjorde jag idag. Jag gav upp och har påbörjat min penicillinkur.
Attans mög helt enkelt.

fredag 9 januari 2015

Penicillin

Jupp, jag fick penicillin utskrivet. Detta trots att provet inte visade på några bakterier vilket i och för sig inte är konstigt eftersom jag inte lät bli att pinka innan....ooops
Däremot har jag inte börjat ta medicinen, väntar lite med det. Jag hoppas ju fortfarande att kroppens vita soldater ska fixa att slå ner infektionen. Hämtade ut den gjorde jag så det finns hemma om jag blir sämre, för då ska jag ta den precis som läkaren och jag kom överens om. Sitter just nu och mår ganska bra här i fåtöljen, eventuellt tittar jag på något på Netflix till exempel "Call the midwife" som jag snöat in på dessa dagar som jag varit hemma och kurerat mig. Eller så hänger jag på mannens val dvs "På spåret" och Skavlan. Vi får se
Skön helg på er! 

torsdag 8 januari 2015

Nja, det går inte

Så imorgon får det bli ett besök på vårdcentralen. Tyvärr behöver jag nog antibiotika. Och tack Monet för tipsen, idag har jag minskat på det kolsyrade och pressat citron i lite varmare vatten så kanske kanske är jag frisk imorgon.
Men min hälsa är en småsak just nu. För drygt ett halvt år sen var jag i Paris, denna underbara stad. Bara tanken på det vansinnesdåd som skett gör mig så ledsen, varför gör vi så mot varandra? 
Nedan en bild inifrån en av otaliga uteserveringar, där vi satt med varit glas vin och bara njöt av att se på människorna. Tror minsann att jag ska åka dit snart igen, vi får inte låta oss skrämmas!

tisdag 6 januari 2015

Drunknar inombords

Det är detta jag sysslar med just nu, dricker citronvatten tills jag nästan kan simma i mig själv. 
Det och alvedon räddar mig just nu. 
Igentligen har vi sk mördarmånad just nu som borde inneburit massa träning och nyttig vegetarisk mat. Maten fungerar väl någorlunda (läs sisådär) men hon träning blir det ju inte alls. 
Sitter i min soffehörna och dricker kolsyrat citronvatten. Tack gode Gud för vår sodastream :)



måndag 5 januari 2015

På jobb

Tillbaka på jobbet efter en hektisk helg. Inte nog med att jag agerat flyttkarl jag har även haft ont som attan av en begynnande uvi. Fast denna gången ska jag jobba som f-n på att kroppen själv ska läka ut. Tror faktiskt att det är stressrelaterat och kroppens sätt att berätta för mig att jag kanske ska ta det lugnare.
För en sak som jag undrar över är hur människor lyckas bli sjukskrivna? Det finns nog något hos mig som gör att läkarna anser att det är bara att jobba på. Sist jag var hos läkaren talade han om stresspåslag med adrenalin och vikten av att dämpa ner mig, men någon hjälp i form av sjukskrivning var det inte tal om. Sen har jag människor runt mig som direkt, utan någon form av diskussion, blir sjukskrivna. Hur gör dom? Mutar läkaren?
 
Men men, det man inte dör av härdar en ;)
 
Så:
Helt ok att jobba nu med andra ord. Och vilken fin himmel jag har utanför kontorsfönstret!
 

lördag 3 januari 2015

Idag smäller det!

Idag flyttar vi nämligen på min gamla far, från en trea till en en och halva.
Vi har mobiliserat min familj och syrran med man till flyttarme :)

Det blir nog bra!

torsdag 1 januari 2015

2015

Jaha, nytt år nu då.

Förra året var verkligen ett år då det hände mycket. 
Två stora sorger, en utlandsflytt, F! politik, fyra utlandsresor, en härlig stockholmshelg, fler småsemestrar bland annat till Tyskland, renovering av tvättstugan osv....

I år ska jag ge mig på lite stordåd:
  • Under hela januari leva "mördarmånad" med bra mat och träning
  • Skriva in mig på nytt gym med gruppträningar
  • Springa hela vårruset/Lundaloppet 
  • Gjuta runt huset för att slippa rabatter
  • Äta vegetariskt två dagar i veckan
  • Arbeta för att reducera stressen genom att jobba på att säga nej
  • Sitta upp på vår häst Robban om jag lyckas gå ner lite i vikt, vill ju inte krossa henne ;)
  • Åka på minst två semestrar, den första till Lanzarote den 14/3
  • Bli lite mer rädd om mig själv, skämma bort mig med massage och hårvård
  • Påbörja min karriär inom golf genom att ta grönt kort
Återkommer med resultatet ;)

 Det vita vinet som finns med på alla mina flygningar eftersom jag är lite flygrädd