fredag 21 september 2012

Phuuu

Så skönt att det är fredag. Veckan har varit lång som en flaggstång. Det fungerar inte att få så mycket mer på sig som jag och min kollega fått, huvudet sprängs av allt nytt och det jag gör blir då ofta fel. Vilket ökar stressen när jag då får göra om det hela.

Igår var vi på Skolverkets information om gymnasiesärskolan 2113. De skötte informationen bra även om det för mig inte var så mycket nytt. Mest frapperande är att eleven kan själv välja vilken skolform hon/han vill tillhöra, för att få tillhöra särskolan måste du ha fyra utredningar som tillsammans visar på tillhörigheten. Men sen kan eleven välja bort gymnasiesärskolan och istället välja yrkesintroduktion som innebär försämrad ekonomi och långt ifrån det stöden som man får inom gymnasiesärskolan men de slipper särskolestämplen som så många avskyr.
Det gäller att inte sätta sig över elevens och familjens beslut men informara om det som de missar om de väljer bort gysär. Kanske hade jag själv valt bort men hoppas i varje fall att jag kollat upp och informerat mig ordentligt innan.

Nu i helgen ska jag ta det lite lugnare, plocka lite svamp och fixa lite här hemma. Men även begrava Afro, hon ligger i en låda...ja askan alltså...och nu är det dags att hon får sin sista viloplats. Fortfarande så sorgligt att vi inte fick behålla henne längre än vad vi fick. Har faktiskt varit lite för mycket av förluster i familjens liv och naturligtvis gör det att orken sinar...

Jaja nog gnällt nu.
Nu tar vi och firar helg :)))
Tänk om man vore så här långbent....då vore jag inte underlängdig längre;) istället för överviktig alltså        1 kommentar:

Milla sa...

Låter som en lugn och skön helg är ett bra alternativ ;)
Samla krafter nu och ha en mysig helg, kram Milla.