måndag 17 november 2014

Energitjuvar

Det finns en kvinna på mitt jobb som gör att jag då och då vill byta jobb. Mot henne är jag helt oskyddad vad det gäller arbetskolleger och chefer. Alla tycks tänka att vi låter henne hålla på, någon gång slutar hon väl.
Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag gjort henne men det måste vara något infernaliskt jäkligt.
Men jag undviker henne i möjligaste mån, fikar aldrig när hon sitter där, gör allt för att slippa vara på möten där hon är med osv osv.
För något år sen beslutade jag mig dock att aldrig låta henne oemotsagd kränka mig och det tror jag nog att jag klarat av, även om jag upplever det som jobbigt. Men den gången vad hon för hemsk mot min kollega, ja vi är en del som får vår slev av grytan, och den gången var jag så arg på mig själv för att jag inte ingrep. Så därför tiger jag inte längre.
Tänk att det ska behöva vara så här. Vi arbetar med elever med stort stödbehov och borde hålla ihop i vårt, som jag ser det, viktiga arbete. Men så är det inte.
Tror nog inte att jag är ensam om att ha det så här.....men om jag hade kunnat hade jag trollat bort henne från min arbetsplats :)
Detta längtar jag efter nu istället för det genomgråa som finns ute nu.

1 kommentar:

Guldkryckan sa...

En del konstiga människor arbetar man ju med...originella sådana...och nån liten energitjuv finns där väl i balgrunden...men på det stora hela är det ganska ok.
Jobbar ju mycket på egen hand så jag har inte så mycket nära samarbete med andra kollegor...känns det som iallafall....gillar att jobba så men vill andra ha mon assistans så ställer jag upp om jag kan.

Man måste säga ifrån...annars gör man sig själv och andra en otjänst.

Ha en fin helg nu.