torsdag 18 december 2014

Nattliga äventyr

Igår när mannen skulle nattfodra hästarna fanns det inga hästar i hagen. Efter att ha lyst omkring med ficklampan såg vi utrymningsplatsen. Eltrådarna hängde och dinglade...och inte en häst så långt ögat nådde.
I full panik sprang vi omkring i mörkret och letade häst. Snubblade på mullvadshögar, trampade ner oss i leran och trevade fram i buskaget. 
Inga hästar fanns.
Upp på cykeln och ut mot asfaltsvägen. Där märker vi en bil som står still en bra bit bort. Men sakta sås kör föraren framåt och i strålkastarljuset ser vi silhuetten av två gangsterhästar. 
Vi sprang och cyklade upp till vägen så att vi skulle kunna mota ner dom på vår väg. 
Lyckligt nog fungerade detta.
Förarna såg våra ficklampsljus och samarbetade utmärkt.
Tack du okände förare! 
Hästarna var hemma på vår sida men drog naturligtvis förbi hagen och ner mot bäcken. Då kom grannen Fredrik med dotter Linnea som hjälpte oss fånga gangstrarna. Sen tog det två timmar med hårt jobb för att stängsla hagen. Fick hjälp av yngsta med sambo där. 
Phuu vilket jobb. 
Men nästa gång ringer jag slaktbilen ;)
Här utanför står hästarna just nu...hoppas jag

1 kommentar:

Guldkryckan sa...

Ja jösses så det kan bli...tur ni fick in dem igen...hade mina katter smitit ut hade jag fått panik..de har sprungit över till grannen när vi slängt soporna ett par gånger...fast det var ju bara tvärs över svalen här på 5 våningen.
Värre var det när vår äldsta sprang nedför alla trapporna med mig efter rytande att nu måste han stanna....hjälpte inte så mycket..men dörren ut var stängd så jag fick upp honom igen..tack och lov.
Inbillar mig att grannarna skrattade gott....jag hade ju bara kallingarna på mig...fast de var snygga iallafall...tur det ;,

Ha så fint i stugan. :)