Mördarmånaden innebär inget kött (förutom på lördagarna) och här hemma finns inte ett jota i skåpen. Eller jo, lite fanns ju. Så det blev uppvärmd potatismos, tillagat utan smör, uppvärmd broccoli och två små stekta ägg...naturligtvis ekologiska.
Värdigt en gourmetrestaurang :)
Men ikväll blir det pepparrotsostfyllda rödspättfileer bresserade i vitt vin och fiskbuljong, mos av potatis (igen) med en äggula och lite parmesan i samt wookad sparris med svamp. Så gott så gott och då kan man ju leva på restlunch när man har den middagen framför sig.
Annas blir helgen faktiskt en hemmahelg och det är jag inte bortskämd med. Ska slänga ut julen för denna gången, köpa lite nya växter och mysa i soffehörnan (efter milsrundan).
Lördagen är min fria dag vad det gäller mat och dryck så då ska vi inviga köttkvarnen och mala lammkött som vi ska blanda med fetaost och oliver....men det återkommer jag om.
Ett bra citat: Jag har bestämt mig för att hålla mig till kärlek. Hat är en allt för stor börda att bära.
— William Shakespeare
3 kommentarer:
Låter som en toppen fredagakväll tycker jag!
Lammkött, gott fast tyvärr får jag inte det så ofta det är bara jag och äldsta dottern som tycker om det. Hon och jag brukar fixa lite lammkotletter och grilla på sommaren.
De andra två säger "smakar ull".
Om lamm smakar ull borde väl en gris smaka svin :-)) !
Hemmahelg får det bli här med, lite att göra här som inte blivit gjort under arbetsveckan.
Har sagt sen nyårsdagen att nu ska julen ut, men den är kvar...frugans fel ;)
Nä..idag ska den ut...ha de gott nu o trevlig helg :)
SV: tack för grattiset :)
Skicka en kommentar