lördag 18 juli 2009

Uppnästa skitmänniskor

Nu när vi hemma igen efter en skön vecka nere på Österlen. Vi har haft en mycket bra vecka med sol och många bad. Den delen av Sverige är helt fantastisk och alla borde ha chansen att vara där en sådan vecka som nu varit.

Tyvärr är det nästan inga skåningar kvar i de vackra husen, de är uppköpta av mestadels 08:or och står tomma större delaen av året. Skillinge och Brantevik är ödebygd efter september och innan maj. Naturligtvis ska alla ha möjlighet att vara där och vårt sätt att uppleva Österlen är genom kottenliv, dvs i vår husbil. Dock får vi otroligt många uppnästa kommentarer om att vi är ivägen, en man sa "Ja, sånna är dom, det får inte kosta något" och pekade på vår husbil som stod parkerad nere vid Tyge. Han talade inte hjältarnas språk (skånska) och äger troligtvis någon av de vackra hus som finns runt Löderup. Det är inte den första kommentaren och troligtvis inte den sista, men jag blir lika ledsen var gång. Poängen med en husbil är ju att vara ute i naturen och inte inklämd på en camping och vad det gäller kostnaden så är inte husbilar direkt gratis....oh nej.
Naturligtvis finns det trevliga 08:or, även här nere men de som kör omkring i sina cab:ar och sprider otrevligheter de kan gott göra det hemma istället.

Men som sagt, vi har i övrigt haft det mycket bra och som vanligt ätit vår sena middag nere på stranden...varje dag:O)

1 kommentar:

Osloskånskan sa...

Stoppa in en kotte motfjälls i häcken på nästa nollåtta som kacklar och hälsa från mej!