söndag 4 december 2016

Historien om ett bord!

När vi köpte vårt första hus lämnade den förra ägarn kvar lite möbler som hon eller hennes släktingar inte orkade ta med. Bland annat blev ett bord kvar som vi använde till taperskärarbord och annat när vi renoverade huset. Damen som bodde där hade bland annat glömt köttbullar på spisen i köket så tak och väggar var helt svartsotiga. Sen var där två lägenheter i huset, en uppe och en nere så mycket jobb var det att få huset iordning. 
Men bordet lutades av när vi var klara med renoveringen, det var så man gjorde då i början av 80-talet. Sen har det fått följa med var vi än bott. 
Nu är det yngsta dottern som äger det men eftersom hon är ute och reser och inte har något eget hem har bordet fått komma hem till oss. Det står i vardagsrummet och visst är det ganska snyggt där det står? 
Huset som vi renoverade och fullkomligt älskade såldes i slutet av 80-talet. Mina föräldrar köpte ett hus vid sidan om vilket inte var helt lyckat. Blev slitningar och det ville inte jag så vi fick göra oss av med kåken. Så livet kan bli. Men bordet, det finns kvar :)

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Intressant. Är det furu, eller ...?

christel sa...

Jag tror nog inte det. Men vet inte helt....