onsdag 16 april 2008

Tack Folksam, känns tryggt med er
En lördag för ett par veckor sen var det långlördag i Hässleholm. Bilen var parkerad i garaget under gallerian. När dotter nr 2 var klar med sitt arbete i korvvagnen och det var dags att hämta bilen fanns det en lapp fäst på vindrutan. Där stod ungefär så här "du har kört på, (överstruket) bilen har rullat på vår bil...." Bilägaren menade på att vår bil spontanrullat på hans (betydligt nyare) bil, detta trots att handbromsen varit i, det enda som är relativt nytt i vår gamla volvo. Vid kontakt med honom påstod han att han ringt dotter nr 1 konstant i två timmar (det är hennes bil) men inte ringt det hemnummer som också kommer fram då man söker telefonnummer, inga missade samtal på mobilen. Hade även ringt polis men de kom aldrig.
Vidare hade det krävt fyra man för att putta tillbaka bilen på plats, det är ingen större lutning och handbromsen var fortsatt i (?).
Naturligtvis bestred vi detta och menade på att den pennan går inte.
Men djävlar så fel vi hade....pennan fungerade alldeles utmärkt....dotter nr 1 har fått ett besked från Folksam...ettusen spänn i självrisk och förlorad bonus....detta utan att varit i kontakt med oss. Nu har vi fört lite väsen så bonusen förlorar hon inte, men ändå...hallå.
Så ett tips till er, vill ni ha ny lack på fina bilen...läs detta och ta lärdom, man kan tydligen alltid få någon annan att betala det.
Bilden ovan ska tydligen vara någon form av bevisföring, men de enda man ser är två bilar ihop. Inget annat. Om det vore så att vår bil rullat, hah, nog sjutton hade killen tagit ett foto längre ifrån!!
Inga kommentarer: