torsdag 1 januari 2009

Året som gått

Det har varit ett otroligt turbulent år och hur får man fram hur ett helt år varit i en enda bloggkrönika? Det är inte det lättaste och inget jag har minsta tanke på att fixa. Dock vill jag lista bra och dåliga saker som hänt. Jag har aldrig haft min blogg till att lufta negativa åsikter om folk och fä, även om det någon gång har varit nära. Ilsken har jag varit, ledsen ibland, men faktiskt mest glad och drivande i mitt tjatande om att ”be nice”. Man kan tycka att jag borde satt ner foten mot människor som vill oss illa men jag kan lova er att hade jag trott det var rätt väg skulle det ha varit gjort för länge sedan. Jag har en oböjlig tro på att inget gott kommer ur anklagelser, att sitta i sin egen ringhörna och vägra se hur den andra har det eller att stå och skrika på någon, ja ni förstår, ett osocialt beteende som inte gagnar någon. Därför blir det inte detta i år i heller, fast man vet ju inte vad nästa år har i sitt sikte.

Mindre bra har varit:

Alla anklagelser som riktats mot mig och min familj. Har ingen erfarenhet av att vara ovän med andra människor men efter en hel del strul med våra hästar och de som vi hade de hos slutade det i ett djävla liv. Det var rent groteska anklagelser med hotande karaktär, men som tur var är det över nu och vi har gjort upp med varandra, både känslomässigt och ekonomiskt. Tyvärr är det inga människor som vi umgås med, vilket faktiskt är synd. Andra som är missnöjda med mig och min familj väljer jag att inte ta upp. Där önskar jag väl bara mest att de skulle träda fram och ta det med mig istället för andra. Jag varken vill eller orkar ha en massa ovänskap, det suger bara ut energi och ger absolut inget.

Vi har fått lägga mycket pengar på veterinärkostnader och det är ju aldrig roligt. Värst är ju att hästarna inte mår bra. Lukas tvingades vi kastrera alldeles för tidigt, han var klapphingst vilket betyder en betydligt större operation än vanligt. Veterinärerna önskade att vi väntade men vi hade ingen chans till det. Afrodite fick kolik och veterinären fick komma två gånger. Men så är det, det kostar pengar att äga häst. Nu är det inte så att vi inte har dessa pengar, vi tjänar hyggligt, men det finns ju roligare saker att lägga dom på, Eller hur? Tack och lov för försäkringar.

Både gamla Kotten, Hulken (personbil) och Förstens (dotter nr1) bil gick och dog knall och fall. Kotten dog inte men då vi var i Tyskland fick den bogseras till en märkesverkstad och fixas. Nu var det inget större fel på den men behovet av en nyare stod helt klart för oss. Jisses, en helt ny bilpark fick vi skaffa.

Bra har varit:

De som har haft det mer eller mindre jobbigt rent psykiskt andra år har i år växt och visat på en fantastisk utveckling. Försten (dotter nr1) har hittat sin nisch inom skolväsendet, sisten (dotter nr2) hade sin stora utveckling i fjol men har fortsatt växa och har hamnat helt rätt nere på genus i Lund. Mågen upplever jag som en ung och känslig man som vet hur man tar tag i livet och sig själv och praktiskt filosofi är sååå rätt. Jag kör vågen för er……

Min och makens semester nere på Krk var varm och solig. Vi mår så gott när vi får rå om varandra, fnissa åt servitörer och bara ha det mysigt. Det blir troligtvis inte en så lång resa till sommaren, funderar på att ta oss norrut i vårt vackra land.

Alla myskvällar här i Åbarp med grillning, spel både ute och inne, rödtjut och högljudda diskussioner angående människans fria val, genusfrågor och allt som gör livet gott.

Köp av ny Kotte som vi fullkomligt älskar, den är liten men otroligt praktisk. Många sköna turer kommer vi att ta i denna. Sen fick vi dessutom lägga pengar på en lite vanlig bil eftersom Hulken (vår gamla bil) gick och dog, salig är dess minne.

Vi fick efter mångt och mycket besvär äntligen hem hästarna. Lösdriften är byggd och hagen klar. Det är så otroligt mysigt att gå ut och ge dom morgongivan tidigt tidigt. Det och kvällsfodringen är det mysigaste. De hälsar oss med ett mjukt gnäggande och hjärtat sväller i bröstet på oss.

Till nästa år önskar jag mig:

Många och långa dagar med min familj, hela familjen och det gör inget om den växer, bara den inte krymper ;O)

Att vi får ordning på Åbarps ovanvåning och att poolen kommer på plats. Det blir väldigt hett på sommaren i Åbarp och en pool känns som totalt nödvändig.

Att vi får vara friska och må som vi förtjänar, dvs skitbra, eller hur?

Sköna turer med Kotten tillsammans med maken samt en trevlig resa för att fira hans bemärkelsedag då hela familjen åker iväg.

Att hästarnas sommarbete kommer att fungera bra, vi har redan en plats och är mycket nöjda med den. Dessutom kommer det att bli så mycket billigare än förra året, betet alltså, så då får vi ju råd med en pool.

En liten ponny som sällskapsdam till Afrodite. Vet ni någon liten häst som behöver ett hem hör av er så fixar vi detta. Vi lovar att skämma bort den lika mycket som med Lukas och Afrodite.

Nu tar jag en liten paus som jag skrev i förra inlägget. Kanske blir det bara nån dag, kanske blir det längre, men vi hörs av igen, det lovar jag.

5 kommentarer:

mia sa...

Jag hoppas innerligt att dina önsknigar slår in på det nya året *L*
OCH att vi hörs!

Simeon Ogén sa...

Hoppas nya året ska ge dig allt du hoppas på! Jag tycker om att du kommer förbi på besök mellan varven. Svarar inte så mycket på kommentarer, men läser rubbet.

Försökte klistra en glad gubbe här som blinkade och hoppade, men det får bli så här istället :)!!!.

Christel sa...

Hallå min namne... Ja det va ju så längesen men nu har jag ialla fall min egna dator så nu jäklar.....
Hoppas allt e bra med dig, ska läsa ikapp mig snart men tänkte att jag ville önska dig en god fortsättning o ett jättegott 2009...Va nu rädd om dig o alla djuren o en stor kram från christel till christel

kajsa, sa...

sluta pausa, börja skriva!

vivan sa...

Hoppas allt är ok!
Nu går vi mot ljusare tider..härligt!kramar!