fredag 20 november 2009

Jag får erkänna

.
Brukar alltid påpeka att för oss i södern är det Köpenhamn som gäller. I och för sig inte konstigt då det var dit vi drog på helgerna och nån gång annars också (nej kottungar, jag skolkade aldrig) när vardagen var för trist.
Men när jag då, som idag, är i Stockholm så slår det mig hur oändligt vackert här är. Vet inte vad det är men allt vatten gör ju sitt till.
Har vårt möte på söder och efter mötet så var det dags för middag. Denna gången åt vi på Nyagatan, jag tog norsk krokfångad torsk (hur fan dom nu vet det) och till det ett glas chilenskt rött. Har mer och mer lärt mig tycka om rött till fisk, ett norskt tillskott till det gastronomiska livet. Lite lite "två sparrisar i kors" varning var det på min tallrik men mycket gott, men de andra som valt kött fick mer rikliga portioner.
Sen tillbaka på hotellet tänkte jag mig ett gott glas rött men då for jag nästan i taket...90 skr för ett litet litet glas. Oh no. Det är då man rensar ut lantisarna från stadsborna och jag blev en otrolig lantis. Men tänk så här...vi bor i skåne...vi köper vårt vin i Tyskland...vi kan få två bib för det priset. Ska jag ge 90 pix för ett glas vin ska det vara ett fan så gott vin, inte ett som man ger 78 kronor flaskan på bolaget.
Nä, jag är en lantis som gärna åker till Köpendanmark och dricker dejligt vin för 30 kronor glaset.
Ses

3 kommentarer:

Sus Klurar sa...

Sthlm ÄR fantastiskt!

Osloskånskan sa...

Norrmän kan!

Anette sa...

Det gör du helt rätt i - kör till Köpendanmark och dricker vin alltså. Är vi i Stockholm får det bli vatten i flaska...