söndag 13 december 2009

Skånskt snöoväder :O)

.
Eller ja, oväder och oväder, det snöar lite. I år finns det tydligen en liten chans till en vit jul även här nere i skauneland. Hoppas verkligen det, mest med tanke på alla ungar som då kan få pulkor och annat snökul.
Det blir alltid skriverier när det kommer snö här nere, att vi inte kan snö och att vi åker av vägarna osv osv. Men det är skillnad på snö och snö. När dottern bodde en vinter i Jämtland blev det typ skånsk vinter i början och bilarna for av vägen så det sjöng om det. Gissa om dottern var kaxig när alla svor över väglaget.
För lätt är det inte med våra vintrar, oftast slask som fryser på och jisses vad halt det blir då. Packad snö är ju inte så farligt att köra på.
Men nog om detta, håll alla tummar för skauneland och alla ungar som vill ut och rasa i snön. Åbarp kommer att huserar annat folk än oss i jul, vi tar ingen risk för grön jul, vi drar norrut ;O)

En sak till, är det någon bloggläsare som bor i eller i närheten av Ö-vik? Behöver kanske lite vägledning vad det gäller boende i ca 6 månader. Gärna möblerat och hund måste tillåtas. Det är inte jag utan redan nämda dotter som kanske behöver det.

Inga kommentarer: