söndag 12 oktober 2008

Koliken som inte ger sig

När vi hämtade hästarna imorse verkade allt till en början vara helt ok.

Men snart förstod vi att koliken inte gett med sig, Afro kastade sig inte, som hon brukar, ner för att beta längs vägen. Den damen är otrolig på att äta annars men idag småbetade hon bara. Och dessutom ville hon lägga sig ner hela tiden, vilket inte är bra för rullar hon kan det bli tarmvred av det.

Gick ut på promenad och longerade henne men inget gjorde så att det släppte. Lite magljud fanns men inte alls så som det ska vara, hästars magar ska bullra hela tiden.

Sen helt plötsligt bajsade hon, halleljuja hon sket, så lycklig man kan bli av lite hästskit. Men tyvärr, smärtan släppte inte på henne.

Ringde distriktaren igen och han kom, gav henne samma sprutor, krampstillande samt B-vitamin. "Har ni avmaskat henne?" frågade herr Hästdoktor, och "Ja åtminstone tror vi det. De som vi hade hästarna hos ska ha gjort det, vi har betald för det ivarjefall. "

Men för att vara på den säkra sidan så avmaskar vi dom nu.

En bra sak var att det nu gick att sonda henne och hennes mage är nu full av olja som ska göra så att hennes tarmrörelser ska vara bättre.

Håll nu tummarna för oss att det ska fungera denna gången.

6 kommentarer:

Sus Klurar sa...

Såå jobbigt då ens fyrbenta gunstlingar mår dåligt =0(

ejmis sa...

Hoppas det ordnar sig, håller tummarna!!

En älskarinnas bekännelser sa...

Hoppas det gick bra!

Kristallen/Obs ny bloggadress: www.kristallens.blogg.se sa...

Usch, håller tummarna för lilla hästen.. Hoppas att det släpper man mår ju inte bra av o se dom lida o ha ont. Tänker på dig christel. Va rädd om dig o hästen.. Kram från christel

yvonne sa...

Vet genom min dotter vad jobbigt det är när hästarna inte mår bra.Tur att det finns bra medicin idag,hoppas det går bra!

amonym sa...

hujedamej! Frimärken är säkerligen smidigare......men hur roligt är det på en skala....?