torsdag 28 augusti 2008

Here we go again

Återigen har människan som äger stället där vi har våra hästar gjort en kovändning.
Vi har en unghingst vars ena kula inte landat än, enligt veterinärerna kommer den troligtvis när Lukas är 18 månader. Men för att vi då inte har kunnat kastrera honom än går han med en ponny i en egen hage.
Nu vill människan att vi ska ta in dessa två i vars en box på nätterna...va...
Stalla in hästar redan nu. Inte bra alls enligt vårt sätt att se hästhållning. Vi förespråkar en naturlig hästhållning, det handlar om djur inte människor. De är inte födda med täcken eller med att stå installade redan i september.
Anledningen till att de vill göra så är att ponnyn gnäggar när de tar in de andra hästarna...de tycker synd om honom... JAG SMÄLLER AV.

Avskyr när man förmänskligar djur, alla djur. Tack vare sådant beteende får våra hundar och katter vällevnadssjukdomar och annat skit. DE ÄR DJUR, INTE MÄNNISKOR.
Älskar man sin hund, behandla den som en hund.
Vill man ha friska hästar, behandla dom som hästar.

En kvinna som innan hade sina hästar på samma ställe ansåg att vi avlat bort deras hästbeteende vilket gjorde att hon till och med hade täcken på sina hästar inomhus. Oj Jesus, vilken enfald. Sa att de var vana vid värme från öknen...totalt ovetande om temperaturen i öknen på natten...jaja.

Men som det är nu är vi tvungna att kastrera honom trots att inte båda pungkulorna inte ramlat ner...minst 10 000 plus eventuella komplikationer.

Man borde ha körkort på djurhållning också.

Det blev långt det här, har ni orkat läsa hela är ni trogna läsare...jag behövde få detta ur mig.
Tack för att ni läst

3 kommentarer:

ejmis sa...

Ibland känns det extra skönt att ha hästarna på sin egen gård...

Ekelundskan sa...

Du har så rätt - djur är djur och det är därför vi älskar dom obönhörligen. Dessa känslor har vi långt ifrån till alla människor vi möter.
Låt djuren vara djur!
En kram till dig.

yvonne sa...

Klart hästarna ska vara ute,herre gud det är väl inte vinter heller!!
Jag tycker lika illa om människor som spökar ut sina hundar,ok en del behöver kanske ha nåt på sig på sig av olika anledningar men tyvärr så går det ju mode även när det gäller "djurkläder".
Tack för att dufrågade,ja jag mår bra.Kram till dig