söndag 4 oktober 2015

Forskningsstudie

Jag har alltid haft ambitionen till att träna. Resultatet av den ambitionen har väl varit lite blandat. Vältränad ibland och mindre vältränad ibland.
Nu när jag ska genomgå den kanske tuffaste tiden i mitt liv....nu tackar jag ja till att vara med i en forskningsstudie om välbefinnande och fysisk träning för patienter med cancer.
Häpp!!!
Så nu ska jag kartläggas utifrån vikt, längd, kondition och andra prov.
Sen ska jag åka ner till Lund och friskis&svettis och träna med andra cancerpatienter. Vi ska träna i grupp under en sjukgymnast ledning. Jag kommer att bli inlottad i en grupp antingen hamnar jag i en grupp med låg/måttlig intensitet eller i en grupp med hög intensitet. Sen lottas jag till antingen en grupp som får mycket stöd av tränaren eller till en grupp med mindre stöd. Den gruppen med låg träning, där är det lätta vikter med många upprepningar och konditionsträning med promenader 150 minuter per vecka. Men den högintensiva där är det tyngre vikter och jogging i ca 75 minuter per vecka.
Jag får faktiskt ganska mycket energi när jag tänker på detta.
För tänk, klarar jag behandlingarna och mår bra till våren....då är jag ju för fanken till och med vältränad :))))

Annars inget nytt på himlen här hemma. Jag är ju sjukskriven och det känns skönt. Slipper handskas med alla människor och elever. För mig är det jobbigaste med detta samspelet med alla som undrar och som förgryser sig. Jag behöver inte det. Jag behöver styrka och faktiskt lite ilska. Med andra ord ork, jävlaranamma och energi.
Ingen får lov att vara ledsen i närheten av mig. För då förlorar jag min styrka och blir ledsen själv. Och det behöver jag inte.
Ge mig istället power och lite ursinne så orkar jag gå framåt!!!
Och vet ni? Jag har bokat frissan nästa vecka igen och då ryker håret. För det är jag som bestämmer ;)

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Här var det kraft som heter duga! Wow!

christel sa...

Nja, säkert mycket snack och lite minde firma. Men jag ska försöka.

Guldkryckan sa...

Medlidande och folk som inte vet vad de ska säga...va sjuttan...svårt det där.
Bravo...träna på, nån gång ska jag börja träna...nån gång alltså ;)
Det där "nån gång" gillar jag...haha.

Ha de bäst.