lördag 17 oktober 2015

Fys-test, perukprovning och ny studie

Jaha, då är konditionstesten gjord. Tror inte att jag var en lysande stjärna alls faktiskt. Snarare tvärt om. Men masken som satt för mun och näsa och som mätte syreupptagningsförmågan kändes riktigt obehaglig. Nästan som att jag inte fick tillräckligt med luft när löpbandet gick fortare.år
Sen när jag var i Kristianstad ringde en av sjukgymnasterna, jag var lottad in i en grupp...den högintensiva!
Typiskt.
Riktigt vad det innebär vet jag inte, mer än att jag ska jogga istället för att gå och att tyngderna är tyngre. Men vi får se hur jag fixar det.
Sen gick jag till salong Skägg och lockar för utprovning av peruk. Och götapetter så rolig jag såg ut. Som tur är finns det inget bildbevis :)
En peruk liknade en boll eller mer en hjälm på huvudet.
Men det blev två stycken, likadana, en för fint och en vardags. Syntet eftersom man inte behöver göra något mer än tvätta dom för att dom ska se bra ut.
I torsdags, när vi fick all information, fick jag frågan om jag ville ingå i ytterligare en forskningsstudie. En massa information blev det. Det hela går ut på att jag kommer att få sex behandlingar med ett nytt preparat, ett nytt cytostatika som dom kallade för nästa generations läkemedel. Sen blir det operation av bröstet då delar eller hela bröstet tas bort och efter det två eller fyra "vanliga" cytostatika behandlingar och sen strålning i fem veckor. Vilket betyder att jag inte är färdigbehandlad förrän mitten av maj.
Jag gick med på det. Biverkningarna kommer att vara värk i kroppen, enorm trötthet och nedsatt imunförsvar under det sex första behandlingarna. Sen under de resterande två eller fyra behandlingarna till kommer eventuellt illamående. Ujujuj, vilket liv jag har framför mig. Men, jag är vid gott mod. Får se det som ett år i livets hårda skola.

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, store tid så mycket att ta in! Tack som delar med dig- så mycket du nu vill och orkar -, säger jag.

Steel City Anna sa...

Lycka till, säger jag! Maj är iallafall inte så långt bort även om det såklart blir en jobbig väg dit. Skönt att ha en målbild!