torsdag 8 september 2016

Entreprenörskap

Farmor och farfar var ena riktiga överlevare. Allt som kunde tjänas pengar på gjordes. När far var liten drog de från gård till gård nere på söderslätt, med farmors stora gjutjärnspanna på flaket, för att hacka betor. Gjutjärnspannan var för att laga mat till hela familjen samt någon mer släkting, tror det var syskon till dom. Själva familjen bestod av tre döttrar, varav en med intellektuellt funktionsvariation och tre bröder där en var en riktig sladdis.
Från boken "Sösdala - vår hembygd" utgiven av studiecirkeln vår hembygd, Sösdala
När jag var liten jobbade mor och far med egna företag och jag fick vara med farfar som nog mer än gärna slapp jobba på ställen där det fanns chefer. Så då passade han mig mycket. (Han hade inget större tålamod med mig men en himla massa bra idéer men om det skriver jag en annan gång.)
Men jag älskade min farfar högt och djupt. Han hade en äkta pottfrisyr, han kammade bak allt hår och klippte av allt i en rak linje i nacken. Det gjorde att jag kammade fram håret, gjorde en mittbena och låtsades att det var gardiner som omslöt hand huvud. Tror inte att han direkt gillade det men då var jag i alla fall tyst och upptagen av annat än att traggla på honom :)

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

U N D E R B A R T! Har du ingen bild på din pottfrisyrklädde farfar?

christel sa...

Det kommer Elisabet :)