söndag 8 maj 2016

Infernaliskt ont!

Konstigt hur tillvaron kan svänga. Igår på förkvällen började det ila i ländryggen. Som någon sorts elstick. Och det var bara början.
Båda döttrarna var här hemma och vi hade planerat grill med mys. Vi gjorde ett nytt försök med kyckling på en ölburk. Det blev faktiskt ganska gott. Inte alls torrt som förra gången vi gjorde ett försök utan saftigt och med en lätt ölsmak. Dock kände jag inget av ingefäran och chilin som jag lagt i ölen.
Men efter ett tag kunde jag inte vara med längre. Fick så attans ont i skelettet.
Natten blev lång och sömnlös, jag var tvungen att gå på toaletten och kom knappt upp från toastolen. Ländryggen värkte men även bäckenet och höftbenen. En liksom konstig värk där det kvittar hur du ligger eller sitter, det gör lika ont ändå. 
De injektioner jag tagit med zarzio hade alltså verkligen börjat göra nytta. Det onda kommer sig av att benmärgen expanderar och producerar vita blodkroppar. Jag brukar se mig som tapper vad det gäller ont men denna gången var jag inte det.
Ringde avdelningen nere på onkologen och de tog mig verkligen på allvar. Ska inte ta resterande injektioner samt fick jag utskrivet tramadol vilket ska, enligt läkaren, göra mig smärtfri. Nu är jag inte en stor vän av piller men kanske tar jag en till natten. För så som natten var vill jag verkligen inte ha det. 
Nu sitter jag i skuggan på däcket och mår lite bättre. Trött men nöjd över att inte behöva sticka mig i magen mer. Inget ont utan att det har något gott med sig! 

1 kommentar:

Elisabet. sa...

Vilket elände!! Hoppas att det ordnar sig!