torsdag 26 maj 2016

Nyheter i det Åbarpska palatset!

Nu äntligen är linern bytt i pöölen. Det blev inte den vi ville ha eftersom det skulle dröja länge innan den kom, vi vänjer väl oss vid det spräckliga mönster någongång. Nu fattas bara träklädseln som ska ligga runt kanterna. De som fanns var väldigt spruckna så ett byte blir finfint. Temperaturen är stigande men helt badbart nu faktiskt. Tyvärr får jag inte bada på grund av min picc-line. Skulle kunna hoppa i och hålla armen högt men jag vågar inte riktigt, tänk om jag halkar till och det kommer vatten till ingångshålet. Nej, jag får hålla mig på däcket och om det blir hett ta en väl inplastad dusch.
Om två veckor, i dag, kommer picc-linen att tas bort. Jag längtar!
Inte för att det är ett stort problem, fungerar ganska smidigt, men ändå skönt att bara hoppa i vatten eller in i duschen utan att förbereda med en plastpåse och gummiband.
Nu har jag tagit hälften av sprutorna som ska hjälpa till att öka de vita blodkropparna och hittills är det ok. Har varit tvungen att ta morfinet två dagar, men bara två tabletter som jag delat på. Så...än så länge ok! 
Igår tog jag dessutom tag i saken och lär mannen raka av all stubb som forfarande fanns på huvudet. Stubben gjorde mer och mer ont och inatt utan den sov jag riktigt bra. Vaknade inte var gång jag vände på mig i sömnen. En riktig gåva! Nu väntar jag med spänning på att det första fjunet kommer. Jag får vänta minst sex veckor till men det känns fnissigt och kul, har saknat min korta frissa som jag haft sen oktober då jag fick diagnosen och drog till frissan direkt. Kommer troligtvis inte vilja ha långt hår igen eftersom jag njutit av det korta lättskötta håret. Men man vet aldrig. 
Så...två veckor till den sista cytostatikabehandlingen! 

1 kommentar:

Elisabet. sa...

Men så vansinnigt vacker botten på poolen!