torsdag 24 juli 2008

Åbarps cowboys


Ja, nu har vi varit och jagat grannens kossor igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte, det blir några gånger varje sommar. Lika spännande varje gång, jag lider nämligen av en väl dokumenterad koskräck.

Men värst är det för de vars bete dom äter upp. Tre jordägare finns det vad jag vet som fått sina marker länsade. Tydligen har dessa kor utvecklat en äkta houdiniådra för de rymmer hela tiden.

Men nu är de fast inne på den andra grannens ägor och de har fått vatten i ett gamalt badkar så nu ska det vara lugnt inatt ivarjefall. Ägaren kunde inget göra, när jag ringde satt han på cirkus i Falsterbo. Men som tur är, för honom, har han fantastiska grannar *ler*.
Googlad bild

5 kommentarer:

ejmis sa...

Kor som lärt sig att det går att rymma är hopplösa!!!
Vi jagade grannens kor i går som promenerat in på en av byns sommargästers gård...

helena sa...

Fy, att behöva ta hand om så stora djur, jag hade varit livrädd.

Hönsakadorran sa...

Hopplöst med kor som inte vet sin plats. Det kanske är samma kor du har jagat som var i min trädgård förra sommaren. Vet att bonden har kor i Rommestorp.
Kram

mia sa...

Jaga kossor och ha kofobi...hoppsan! Det hade jag inte klarat av *L*

vivan sa...

Ja,de kossorna de kossorna!
Våra stack till stan och ner till hamnen..2 stycken ville ut i världen och kolla vad som händer.. en av dem kastade sig i spat och simmade ut till "kalvaholmen" veterinären fick komma och ge dem lugnande sprutor...för att kunna få hem dem...detta var mitt i semestertider så det var massor av folk vid hamnen....det har varit många repotage i veckotidnngar om rymmningen...he he...de rymmde aldrig mer..så kan det gå...men det var många som hjälpte oss att få hem dem...så det är bra med grannar och semesterfirare kramiz:)