torsdag 10 juli 2008

Semester del 4, hemresan

Första stopp på hemresan blev uppe i Dolomiterna. Skillnaden i temperatur var mycket märkbar. Vi satt utanför Kotten i våra stolar och betraktade denna otroligt vackra himmel och vi var insvepta i våra fleesfiltar, så kallt kändes det. På natten regnade det så där mysigt på Kotten, vi låg och lyssnade på regnet och njöt av svalkan. Det blir ju lite för varmt för kroppen när värmen aldrig går under 25 dygnet.

Nästa stopp vart i Matrei och där passade vi på att ta bergbanan upp i bergen. Har en tanke och önskan att börja vandra mer än vad vi gör. Uppe på alpen finns det något som heter europapanoramaveg och tanken var att vi skulle klämma den. Men ack vad vi bedrog oss.

Som sanna alpinister började vi i restaurangen med gulaschsoppa, bröd, öl och en obsler. Gud va gott, har inte varit här uppe utan snö och skidor med det gick precis lika bra med detta. Stärkta av mat och dryck började vi färden mot panoramavägen...men men...


hamnade mitt i ett åskväder. Vi gjorde ett tappert försök men vågade inte fortsätta. Maken står på denna bilden och funderar på hur vi ska göra... Gissa vad vi valde?
Vi gick in på restaurangen igen och tog en Jagerte för att spä på modet på mig...bergbanan ner var inget jag såg fram emot. Men med lite stroroom i kroppen så gick det som en dans. Men jag måste säga att jag rekomenderar inte folk att vandra mitt i ett åskväder, det blixtrade runt omkring oss och var riktigt otäckt men också lite spännande.Till sist i detta inlägget, bevis på att jag faktiskt var med på resan.. Här står jag framför en liten sjö uppe i Dolomiterna.
Det kommer en fortsättning på hem resan, för det gick inte alls som vi tänkt.6 kommentarer:

Hönsakadorran sa...

Vilken härlig semester ni har haft, men vandra i bergen i åskväder är nog inte att rekomendera, tur att ni kom ner välbehållna.
Kram

Margaretha sa...

Verkar vara en toppensemester.....Visst blir det lite varmt....det är riktigt skönt nu när man e hemma igen och få känna att man KAN frysa.... :D
Kram
Margaretha

nygamlajag.blogg.se sa...

Hej! Roligt att höra från dig! Det var lustigt, för jag tänkte just på dig härom dan'....Vilken trevlig resa, vilket äventyr! Fina bilder. Jag har ju hållt mig på hemmaplan som du läst om. På söndag åker vi till Västkusten på en minisemester, läste just i väderrapporten och hittade stora, feta härligt lysande solar...sommar, sommar, sommmar

www.soffie69.blogg.se sa...

ÅÅÅ va fina bilder.
låter som en härlig semester
må så gott i helgen

mia sa...

Inte bara mys, utan lite spänning också! *L*

helena sa...

Wow, vilka bilder. Måste varit en härlig utsikt. Kul att få se dig i ansiktet :0) Du ser mycket yngre ut än vad jag förväntade mig :0)
Kram.