onsdag 9 juli 2008

Semester del 3, Baska

Nere i byn Baska finns det flera restauranger och på denna finns det dessutom en inkastare/hovmästare som är så otroligt lik John Cleese i Fawlty Towers. Inte nog med det, han har viss likhet även i sättet, de andra servitörerna sprang som skållade råttor och kanske det var i rena skräcken för "Johns" humör? I varje fall en härlig restaurang där vi också.....
satt och såg Sverige förlora mot Ryssland. Dålig bild men ni får tänka på att det fortsatt är mobilkameran. Bland gästerna fanns det ett flertal ryssvänliga tittare och bara vi från Sverige. Men de tyckte så synd om oss så att vi vart bjudna hela kvällen, vilket i och för sig är något man får se upp med då vi går i ganska lutande backar på väg tillbaka till Kotten.

Men promenaden längs hamnen är bara behaglig. Det syns inte på bilden men många är de som vill sälja saker längs promenaden. Allt från foppatofflor till stora härliga tygstycken.Grändena är mycket vackra och i äkta medelhavsanda odlas det i allt som håller kvar jorden. En av de vackraste odlingar jag varit med om på mina turer är en på grekiska fastlandet där de odlade i olivoljetunnor.


Inga kommentarer: