måndag 14 juli 2008

Semester del 5, hemresan, extramaterial

Är det någon som ser vad bilden föreställer? Titta riktigt noga...ser ni i backspegeln? Ser ni en liten Kotte på släp?
Absolut sista kvällen i Tyskland händer detta. Vi är på Fleggaard och köper cider. Jag är barnsligt förtjust i Rekorderlig skogsbär och två låder av denna dryck skulle inhandlas. Väl tillbaka i Kotten sattes nycklen i tändlåset och vreds om....utan resultat. INGET HÄNDE.
Bilen är, inte stendöd för startmotorn fungerade, men motorn startade inte. Vi försökte flera gånger men då vi var rädda att köra slut på batteri och annat tog vi ett beslut om paus på Gyllne måsen (McDonalds) eftersom hungern gjorde att vi mest fräste åt varandra.
Mätta men fortfarande oroliga gick vi tillbaka till bilen...men...fortfarade hände inget.
Goda råd var nu dyra..eller ja inte alls dyra..försäkringen täcker det mesta.
För som tur är så finns SOS Köpenhamn och efter att ha ringt dit fixades en bärgare och en underbar man, Stefan, kom i sin jättebil och krokade fast Kotten.
Drav bilden tagen inifrån hans bil.


Här ser ni Stefan arbetandes på att få fast Kotten.
Vad var det för fel då? Jo, vi fick tillbringa den sista natten i en liten by där närmaste Fiat verkstad fanns. På morgonen exakt 09.00 kom verkstadsägaren och på två minuter var det hela ordnat..eller...ja...det var redan ordnat men det visste vi ju inte. Felet var att nycklarna behövdes kodas om och tydligen gör dom det själv efter ett visst antal minuter, runt 30. Men inte sjutton visste vi det...hmmm...kurs i bilmekanik kanske.. Jaja, en erfarenhet rikare.


Till sist bjuder jag på en härlig bild. Tyskarna och deras ekipage...detta var nog det värsta vi såg. En jättehusbil med en liten Alfa Romeo på släp.
Nu visade det sig att det var mycket trevliga människor som tipsade oss om att tillbringa vintern på Sicilien där man tydligen kan stå ute på stranden utan några problem.
Detta var det sista om vår semester. Dock har jag en förfärlig massa bilder så det är inte omöjligt att någon mer bild dyker upp.

3 kommentarer:

Mia sa...

Hmmm, hade dom Alfa Romeon istället för cyklar??? Det brukar hänga en massa cyklar bak på husbilarna, så man kan ju undra..*L*
Pustasallad....nä det enklaste är att köpa färdig. Annars kan du prova att göra en pizzasallad fast du lägger till inlagd paprika, tunnskivad lök, och rivna morötter, det borde funka!

Ekelundskan sa...

Ni måste haft några härliga veckor! Lite trubbel får man räkna med - det är oftast dessa som gör att semestern blir ihågkommen som något helt extra. Ett minne sågott som något. Hoppas du mår bra och att du samlat på dig nya krafter!

Margaretha sa...

Hehehe ... vilken rövarhistoria.... Och allt detta bara för att du ville ha Cider....Nä jag skoja bara...en sån tur att det gick att fixa till så lätt :D
Kram
Margaretha